29 Mayıs 2015 Cuma 16:10
KADEM Malatya Temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya İl Temsilciliği açıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki KADEM Temsilciliği açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya'nın tarihiyle, kültürüyle çok önemli değerleri yüreğinde barındırmış, bunların içinde de en fazla kadına değer vermiş bir şehir olduğunu söyledi.

Malatya'da yürütülen Kadın Dostu Kentler Projesi'ne dikkati çeken Çalık, başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere sivil toplum örgütlerinde proje doğrultusunda çok hummalı bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de çok güzel işler yapan KADEM'in Temsilciliğinin açılmasının Malatya için çok ciddi bir kazanım olduğunu bildiren Çalık, şöyle konuştu:

"Malatya'da kadının erkekle mücadelesi değil, beraber yol arkadaşlığı bizim için çok önemli. Tüm dünyada kadınların vermiş olduğu adalet mücadelesinde Malatya'da 'ben de varım' demek çok büyük bir başarı. Dünyamızda eşit hak ve özgürlüklerin kazanılması için, fırsatların eşitlenmesi için KADEM'in kadın ve demokrasi adına yapacağı çok iş var. Başlatmış olduğu tüm projeleri bundan sonra ilimizde de başlatıp devam ettirmek bütün Malatya'daki kadınların görevi olacak. Mağdurun, mazlumun yanında, zalimin karşısında dik duran anlayışı, kadının yanında durarak da çok net bir şekilde göstereceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadının güçlenmesi yönünde çok önemli adımlar attığını belirten Çalık, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yönde çok ciddi yasal düzenlemeler yaptı. Türk Ceza Kanunu'ndaki değişiklikler, anayasadaki değişiklikler, Medeni Kanun'da yapılan değişiklikler bize çok önemli kazanım oldu. En önemlisi de siyasette kadına vermiş olduğu destekti. İşte şimdi bu desteklerle birlikte Sayın Başbakanımızın da bize vermiş olduğu desteklerle siyasette sizin desteklerinizi, dualarınızı alarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Çalık, "Kadının var olduğu yerde başarı var. Kadının var olduğu yerde hizmetin en güzeli var. Kadının var olduğu yerde demokrasi var. Kadınsız demokrasi olmaz. Demokrasinin taçlanması için kadının adı, ailesiyle birlikte var olmalı" dedi.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz da kadın ve erkeği birbirinin tamamlayıcı iki birey olarak ele alan ve Allah'ın her ikisini eşit kabul ettiğini gören ancak birbirlerine karşı farklı görev ve sorumlulukları olduğunu bilen bir bilinçle çalışma yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, Malatya gibi milli ve toplumsal değerlerini korumaya çalışan bir kentte de bu çalışmaların yürütülmesini istediklerini bildirdi.

Yılmaz, "Türkiye'de kadın hareketinin önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımıza, kızı Sümeyye Erdoğan'ın Kadın ve Demokrasi Derneğinde yer alarak bize verdiği desteğe, bizimle birlikte yapmış olduğu bu çalışmaya, hükümetimize, siyasilerimize, değişen Türkiye'nin değişen kadın hareketine destek olan, olmak isteyen tüm Türkiyelilere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Sümeyye Erdoğan'ın konuşması

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da şu anda KADEM'in 6. ilde temsilciliğini açtıklarını belirterek, "Bu açılışı yapmaktan gurur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. Burada sadece KADEM üyelerimizin değil, aynı zamanda komşularımızın da olduğunu görüyorum. O yüzden ayrıca da mutlu oldum. Çünkü KADEM olarak bizim bu temsilcilikleri açmaktaki amacımız, olabildiğince yerele ulaşmak, halkımızla daha iyi irtibatta olmak ve kadınlarımızın sorunlarına yerelden aldığımız bilgilerle daha güzel çözümler geliştirebilmek. Bu anlamda her zaman burada komşularımızın da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Malatya halkına güzel ev sahiplikleri için teşekkür ederek, "KADEM olarak inşallah temsilcilik sayılarımızı da arttırdıkça daha güzel çalışmalar yapmayı umuyoruz" dedi.

KADEM Malatya İl Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da ulusal ve uluslararası tüm platformlarda kadına daha çok, daha sağlam yer açmak için çalışacaklarını kaydetti.

 

Son Güncelleme: 29.05.2015 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.