07 Mayıs 2015 Perşembe 00:27
Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  çözüm sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Allah’ın izniyle o eski günler tekrar buralarda yaşanmayacak. 1990’lı yılların faili meçhulleri, işkenceleri, yasakları bir daha geri gelmeyecek inşallah" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Solhan ilçesindeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'dan aday olmasına rağmen Bingöl'ün dördüncü milletvekili olacağını söyledi.

Yılmaz, Solhan'a bağlılıklarının farklı olduğunu ifade ederek, "Solhan bizim yanımızda ayrı bir değere sahip. Geçen dönem, 'Solhan’ın milletvekili olacağım' demiştim. Ben o vazifemi yaptım. Bundan sonra Diyarbakır’dan aday olsam da yine Bingöl’e, Solhan'a elimden gelen tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim. Bu dönemde Solhan'da keşke bir adayımız olsaydı. Ama bunun yokluğunu hissettirmeyeceğiz. Üç milletvekilimiz de Solhan’ın vekili olacak. Ben de dördüncü milletvekili olacağım"" diye konuştu.

- "Biz bu milletin hizmetkarıyız"

AK Parti'nin şahıs partisi olmadığını vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"AK Parti büyük bir harekettir. Sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka haline gelmiş bir partidir. AK Parti'de 'ben' değil 'biz' vardır. Bu hareketin içinde olan herkes bu davaya hizmet etmek durumundadır. Biz hiç kimseye efendilik yapmak için gelmedik. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik, bundan sonra da bu anlayışla hareket edeceğiz. Aklı, vicdanı olan, elini vicdanına koyanlar AK Parti'nin yaptığı hizmetleri görüyor. Siyaset, Ahmet, Mehmet, Veli için değil, halka hizmet için yapılır. Kim kişisel davası peşinden koşuyorsa koşmaya devam etsin. Ama 'siyaset halka hizmettir' diyen bu hizmetleri görür. "

Çözüm sürecine de değinen Yılmaz, şunları söyledi: 

"Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle o eski günler tekrar buralarda yaşanmayacak. 1990’lı yılların faili meçhulleri, işkenceleri, yasakları bir daha geri gelmeyecek inşallah. Yeni teşvik politikalarımız var. GAP Eylem Planı kalkınma ajansları, SODES gibi programlarımızla, altyapıya, üst yapıya, insanımıza, çocuklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz, 'Başkaları konuşur, AK Parti yapar' diyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Yılmaz Genç ilçesinde de partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi ve Bingöl Milletvekili adaylarını partililere tanıttı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Son Güncelleme: 07.05.2015 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.