01 Mayıs 2015 Cuma 14:21
Karakaya Baraj Gölü haritalandırma çalışmaları

MALATYA  - Malatya Büyükşehir Belediyesinin Karakaya Baraj Gölü'nün haritalandırılması yönündeki projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığında görevli 4 kişilik ekip, alanda harita çalışmalarına başladı. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl, deniz, baraj ve göletlerin haritalarının çıkarılmasında tek yetkili olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, varılan mutabakat sonunda Karakaya Baraj Gölü’nün haritasının çıkarılması için aralık ayında çalışma başlatmıştı.

Bu çalışmalar kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığında görevli yetkililer, Malatya’ya gelerek, Karakaya Baraj Gölü’nde ön çalışmalar yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ikinci bir ekip Malatya’ya geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığında görevli 4 kişilik ekip, Karakaya Baraj Gölü’nde harita çalışmalarına başladı.

Çalışmalarda, Karakaya Baraj Gölü’nün 1/50.000 ölçekli haritası çıkarılacak. Bu haritada baraj gölünün derinlikleri, dip yapısı, akıntı şiddeti ve akıntı yönü gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca biri Battalgazi Atabey İskelesi’nde, 3'ü de Elazığ'ın Baskil ilçesinde olmak üzere toplam 4 noktanın 1/1000 ölçekli haritaları hazırlanacak. Bu haritalarda da feribot güzergahlarının detaylı ölçümleri yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığında görevli ekip sorumlusu Sedat Gölgesiz, baraj haritası çalışmalarının 1 ay süreceğini belirtti. Baraj gölü derinliklerinin yanı sıra sığ suların tespit edileceğini kaydeden Gölgesiz, hazırlanacak haritanın baraj üzerindeki feribot ve diğer tekneler için referans oluşturacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yapılacak çalışmalarla baraj gölü üzerindeki seyahatlere standart geleceğini ifade etti. Bugüne kadar Karakaya Baraj Gölü üzerindeki seyahat ve balıkçılığın gelişi güzel yapıldığına işaret eden Çakır, gerek harita çalışmaları, gerek feribot seferleri ve gerekse balıkçılığın ruhsatlandırılması gibi çalışmalarla Karakaya Baraj Gölü’nün vatandaşların rahatça kullanabilecekleri güvenli bir alan haline geleceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 01.05.2015 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.