21 Mart 2016 Pazartesi 14:13
Karakaya Baraj Gölü'nün Haritası Çıkarıldı

Malatya ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasındaki, feribotlarla ulaşımın sağlandığı Karakaya Baraj Gölü'nün haritası çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, balıkçılık ve ulaşım noktasında stratejik öneme sahip Karakaya Baraj Gölü’nün harita çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından yapılan harita çalışmalarının Baraj Gölü üzerindeki can emniyeti riski nedeniyle 2 yılda bitirildiği belirtilen açıklamada, Karakaya Baraj Gölü Haritası'nın baraj ve göletler kategorisinde haritası çıkarılan ilk baraj özelliği taşıdığı kaydedildi.

Türk Harita Kataloğu’nda TR 8007 numarasıyla yayınlanan Karakaya Baraj Gölü Haritası'nın WGS 84 koordinat sistemiyle yapıldığı aktarılan açıklamada, baraj gölündeki derinlikleri, dip yapısı, baraj akıntı yönü ve kot gibi değerlerin yer aldığı harita sayesinde artık Karakaya Baraj Gölü üzerindeki seyahat ve balıkçılık daha güvenli yapılacağı vurgulandı.

Harita sayesinde tekneyle açılan vatandaşların GPS verileriyle baraj üzerinde bulundukları anlarda nerede olduklarını rahat bir şekilde bulabilecekleri kaydedilen açıklamada, olası bir arama kurtarma çalışmasında da kesin mevkiler konularak etkin kurtarma olanağı sağlanacağı belirtildi.

Balıkçılığın yanı sıra Malatya ile Elazığ’ın Baskil İlçesi arasında feribotlarla ulaşımın sağlandığı Karakaya Baraj Gölü üzerinde, baraj dip yapısının bilinmemesinden dolayı geçmiş yıllarda ölümcül üzücü kazalar yaşandığı hatırlatılan açıklamada, harita sayesinde barajla ilgili gerekli bilgiler elde edildiği için bu tür kazaların yaşanma olasılığının da büyük ölçüde ortadan kalkacağı vurgulandı.

Son Güncelleme: 21.03.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.