10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Karayolu Ve Trafik Haftası

Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası Malatya'da törenle kutlandı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte trafik kurallarına uymanın insanın kendine ve çevresine duyduğu saygının bir tezahürü ve medeni bir insan olmanın gereği olduğunu belirtti.

Çağın en önemli sorunlarından birisinin trafik kazaları olduğunu aktaran Kamçı, şöyle devam etti:

"Günlük yaşantımızın her safhasında trafik ile iç içe olmamız, hızla artan taşıt sayısı ve trafik kuralları ihlalleriyle gerçekleşen trafik kazaları, birçok maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Kimi zaman facia boyutlarına ulaşan kazalar; çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi, yaralanmaların ya da sakat kalmaların yanı sıra, büyük ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü, toplumumuzun belirli bir kısmını değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte tamamını ilgilendiren çok boyutlu bir nitelik taşımaktadır."

Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, milyarlarca liralık milli servetin heba olduğunu aktaran Kamçı, şöyle devam etti:

"Sosyal yaşamımız ve ülke ekonomisi üzerinde derin etkileri bulunan trafik sorunu ve güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını, kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur."

Emniyet Müdürü Ömer Urhal da trafik denetim rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu yıl ocak ayında ölümlü, yaralanmalı trafik kazası sayısında geçen yıla oranla yüzde 43, ilk üç ayda ise yüzde 12 azalma sağlandığını kaydetti.

Urhan, ayrıca trafik kazalarını önlemek için toplumun her ferdine ve kesimine sorumluluk düştüğüne dikkat çekti.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin de kayıt altında olmayan sürücülerin de incelenmesi gerektiğini belirterek, "Traktörlerle Malatya'nın her köşesinde yük taşınıyor. 50 NC'lerle her tarafta yük taşınıyor. Özellikle kağıt toplanan araçlarla kimse ilgilenmiyor." şeklinde konuştu.

Yaya geçidi kullanılmasını önemine dikkati çeken Keskin, yayaların da yolda yürürken cep telefonu kullanmaması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 12.05.2016 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.