18 Şubat 2016 Perşembe 16:03
'Kız Kardeşim Projesi'

 Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Coca Cola Türkiye işbirliğinde yürütülen "Kız Kardeşim" projesi kapsamında eğitim alan kadınlara sertifika verildi.

Malatya Valiliği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Coca-Cola Türkiye ve BÜYEM işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin Malatya'daki eğitimleri tamamlandı.

Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını, ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaş arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerlerine katılan 156 kadına sertifikaları törenle verildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, kadınların çağdaşlaşma yolunda ilerleyen toplumların en önemli mimarları olduğunu söyledi.

Kadınların görevinin sadece çocuk büyütmek ve ev işleri yapmak olmadığını dile getiren Kamçı, "Kadınlarımız hayatın her alanında söz, hak ve yetki sahibi olmak zorundadır. Eğitimlerini tamamlayan ve bugün burada sertifikalarını alacak kadınlarımızın varlığı, hem Malatya'ya hem de ülkemiz adına bizlere gurur ve cesaret vermektedir" dedi.

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına da değinen Kamçı, terör olaylarını kınayarak, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve uzun ömür, yaralılara ise Allah'tan şifalar diliyorum. Terörün her türlüsünü millet olarak, ülkemizin birliği, dirliği, bayrağı için canlarını feda eden şehitlerimizin huzurunda, birliktelik içerisinde kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.

- "Bir damla da olsa katkımız olduysa ne mutlu bize"

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder de 2020'ye kadar dünya genelinde 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola'nın Türkiye'de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Geleceğin mimarının kadınlar olduğunu vurgulayan Küçükönder, şöyle devam etti:

"Malatya'nın dört bir yanından 156 katılımcı eğitimden geçti. Bu eğitimler sayesinde kadınların hayatlarına bir damla da olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. Kız Kardeşim projesiyle Kayseri'de çıktığımız yola, Malatya'nın ardından, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Adana ve Sakarya'da devam ederek Türkiye'nin dört bir yanında kız kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz."

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Bilgi hayata geçirildiği noktada önem taşıyor. Önemli olan bilgiyi pratiğe dönüştürme meselesi. Bu eğitim programında alınan bilgileri kadınlarımız hayatlarına entegre edecek" diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdullah Duran ise Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Oda olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini anlatan Duran, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Coşkun da kadınların gelişmekte olan toplumların vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 19.02.2016 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.