12 Nisan 2016 Salı 11:28
'Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun' Kampanyası

Malatya Büyükşehir Belediyesi başlattığı "Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun" kampanyası kapsamında öğrencilere 50 bin kumbara dağıtacak.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen "Kumbaram Dolsun Benim De Bir Kitabım Olsun" kampanyası tanıtıldı.

Burada konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bilginin her türlü kaynağına kolay ulaşılan ve sürekli değişen bir dünyada yaşadıklarını dile getirerek, teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlayabilmek için iyi bir eğitim ve çok okumanın önemine işaret etti.

İnsan oğlunun okuduğunu kavrayarak uygulamaya koymadan kendini ve medeniyeti geliştirme gücü bulamayacağını vurgulayan Kamçı, "Doğruyu yanlışı ayırt edebilen, mantıklı düşünebilen medeni bir insan olmak istiyorsanız, ilim ve irfan pınarı kitaplara dört elle sarılmalısınız. Öğrenmenin ve gelişmenin en etkili yolunun kitaplardan geçtiğini okudukça daha iyi anlayacağınızdan şüphem yok." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın verimli geçmesi açısından ilk etkinliği başlattıklarını belirterek, kampanya çerçevesinde 50 bin kumbara dağıtacaklarını söyledi.

Kumbara kampanyasının amacının öğrencilerin biriktirdiği parayla fuarda kitap almaları ve okumaları olduğunu aktaran Çakır,"Biriktirdiğiniz parayla kendi kitabınızı kendiniz almış olacaksınız. 300 okula kumbara dağıtacağız. Fuara 25 çocuk yayın evi katılıyor. Yazarlar okullarda öğrencilerle buluşacak. Temel amacımız çocukların kitap okuması." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, para biriktirerek kitap almanın konu edildiği skeç gösterisi sundu.

Gösterinin ardından Vali Kamçı, Çakır, Malatya İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, törene katılan öğrencilere kumbara dağıttı.

Son Güncelleme: 12.04.2016 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.