11 Nisan 2015 Cumartesi 11:55
Kutlu Doğum Haftası'na doğru

MALATYA  - Malatya Müftüsü Ümit Çimen, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, yine bir Kutlu Doğum Haftası'na erişmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. 

Diyanet İşleri Başkanlığının bu haftadaki etkinlikleriyle özelde toplumun, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul ettiğini ifade eden Çimen, bu çerçevede bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nda ana tema olarak "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konusunun ele alındığını belirtti. 

Çimen, şunları kaydetti:

"Asırlar boyu başta Anadolu olmak üzere İslam coğrafyasında farklı inanç ve kimlikteki insanlar güven içerisinde yaşamışlardır. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle İslam coğrafyasında cereyan eden ve yüreğimizi acıtan olaylar Hz. Peygamber'in bizlere öğrettiği birlikte yaşama ahlakından ne kadar uzak kaldığımızı göstermektedir. Yüzyıllar boyu bu toprakları vatan yapmışsak, birlikte ve ahenk içerisinde yaşamışsak, seferlerde zaferlere koşmuşsak şüphesiz bunların temelinde muhteşem kültür ve medeniyetimizi besleyen o ilahi mesaj vardır. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan faaliyetlerin aziz milletimiz, güzel ülkemiz ve İslam aleminin huzur, barış, birlik ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum."

Son Güncelleme: 11.04.2015 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.