19 Temmuz 2016 Salı 18:28
Lys Türkiye Birincisi Hamamcı'dan Vali Toprak'a Ziyaret

MALATYA (AA) - Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Matematik Fen 3 (MF) puan türünden 559 puan alarak Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı, Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Hamamcı'yı kabul eden Malatya Valisi Toprak, yaptığı konuşmada, Hamacı'nın yetişmesinde emeği geçen başta ailesi bütün öğretmenlerine teşekkür etti.

Vali Toprak, Hamamcı'nın Malatya halkına büyük bir gurur yaşattığını belirterek, İbrahim Ethem Hamamcı'nın gelecekte de tercih edeceği okul, okuyacağı bölüm ve branşlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletine sorumluluğunu iyi bir şekilde yerine getireceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gençlerin elinde çok daha iyi yürüyeceğini kaydeden Toprak, "Ortaya çıkan süreç içerisinde eğer ki istikametini kaybedip devletin varlığına rağmen, oradan beslenmesine rağmen ihanet noktasına gelmedikçe diyorsun ki biz gençler bütün bu ihanetlerin önünü kesecek güce iktidara ve bu gücün çerçevesinde iyi bir eğitime ve gelecekteki bütün bu güzellikleri toplum adına yaşatmaya da sahibiz diyorsun teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hamamcı ise, kendi üzerinde emeği olan başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine, arkadaşlarına teşekkür etti.

Çok fazla soru çözerek sınava hazırlanmadığını dile getiren Hamamcı, daha çok öğretmenlerini dinleyerek, konu anlatımlı çalışarak hazırlandığını söyledi.

Hamamcı, Türkiye'de karışık durumların yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde kanlı bir darbe girişimi oldu. Galiba 200'ün üzerinde şehitlerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet yakınlarına, tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu girişimler sonucunda ülkemizde hainleri tespit ettiğimiz gibi vatanını seven evlatları da tekrar görmüş olduk. Vatanıma, bayrağımıza canım feda olsun diyen ablalarımızdan ben milletime sıkmam diyerek şehit olan askerimizden 20 yaşında tatbikat var diyerek meydanlara indirilen erlerden, tankın önüne yatan dayılarımızdan, teyzelerimizden Allah razı olsun diyorum. Tabi bu darbe girişimini planlayan komutanlardan ve meydanlarda milletimizin iyi niyetini suistimal eden, provokatörleri de Allah bildiği gibi yapsın. Onları da Allah'a havale ediyoruz. Bu sıcak günlerde demokrasi nöbeti tutan, milli iradeye ve vatanına sahip çıkan halkımız da bilsin ki cehennem daha sıcak. Hainlerin yeri orasıdır."

Ziyarette, Hamamcı'nın annesi İlknur Hamamcı, babası Nazmi Hamacı, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yer aldı.

 

Son Güncelleme: 19.07.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.