09 Kasım 2015 Pazartesi 17:43
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır mesaj yayımladı

 

Çakır, mesajında, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde rahmetle andığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere en büyük armağanının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Kendisinin 'Büyük eserim' dediği, Türkiye Cumhuriyeti, O'nun işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacaktır. Millet olarak, Atatürk'ün bu emanetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımak hepimizin görevidir. O'nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine ulaşarak hemşerilerimize ileri hayat standartlarını sağlamak için Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir gayretle çalışıyoruz. Milletimiz, Atatürk'ün eserleri ile Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sahip çıkacaktır."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Atatürk'ün bizlere çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bıraktığını ifade etti.

Atatürk'ü rahmet, şükran ve minnetle andığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Türk milletine çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk'ü bu gün daha çok anlıyoruz. Bölgesinde her açıdan önemli konumlara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bu gün de ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların iştahlarını kabartmaya devam etmektedir. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde bu toprakları vatan yapan milletimiz, bu günde Atatürk'ün bize bırakmış olduğu çağdaş ve bağımsız Türkiye'yi gelişmiş ülkeler arasında yerini almasını sağlayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği tam demokrasi, çağdaş bir ülke ve milli iradenin hakim olduğu bir ülke yolunda önemli aşamalar kaydetmiş, demokrasi çıtasını her geçen gün yükselten bir ülke konumuna gelmiştir. Bu yolda da ilerlemeye devam edecektir."

 

Son Güncelleme: 09.11.2015 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.