13 Temmuz 2016 Çarşamba 17:33
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

 Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan meclis toplantısında şehir içi yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Alınan kararla, şehir içi yolcu taşıma ücretleri sivil 2, öğrenci bir lira 30 kuruş olarak belirlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Malatya Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında düzenlenen toplantıda, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Ulaşım Anonim Şirketinin (MOTAŞ), şehir içi yolcu taşıma ücretlerinin artırılması yönündeki talebi görüşüldü.

İlgili komisyonun kararı doğrultusunda daha önce 1.15 kuruş olan öğrenci 1 lira 30 kuruşa, 1.8 kuruş olan sivil ulaşım ücretinin de 2 lira olması kararlaştırıldı. Minibüsçülerin talebi de aynı rakam üzerinden kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım Atölyesinin çatısına kurulan ve 345 kilowatt/saat enerji üretilen Güneş Enerji Santralindeki elektriğin trambüs hattına verilmesi ve oluşabilecek sorunlara anında müdahale edilmesi için santralin ücretsiz olarak MOTAŞ’a devri kararlaştırıldı.

Yapraklı ve Kuyuönü depoları mevkisindeki 2 hidroelektrik santralinin yapımı için de MOTAŞ'a kredi kullanması yetkisi verilmesi onaylandı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulacak Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev yapmak üzere meclis üyeleri Metin Mandal asil, Günnur Tabel ve Ramazan Özcan da yedek üye olarak belirlendi.

Özelleştirme İdaresi tarafından kullanım hakkı özel bir şirkete tahsis edilen Battalgazi ilçesindeki hidroelektrik santralinin kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesine devri için Büyükşehir Belediye Başkanına, iş ve işlemler için de Büyükşehir Belediye encümenine yetki verildi.

Toplantıda ayrıca, geçen aylarda Bilim Sanayi Bakanlığına 15 yıllığına tahsis edilen Yaka Mahallesi'ndeki 37 bin 803 metrekarelik parselle ilgili söz konusu tahsisin kaldırılması kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 13.07.2016 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.