28 Mart 2015 Cumartesi 12:28
Malatya Büyükşehir Belediyesi, J Plaka Yönetmeliği hazırladı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince J Plaka Yönetmeliği hazırlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, D4 izin belgesi ile il içi yolcu taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerin artık Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığından alacakları işletme izin belgesi ve J plaka ile taşıma yapacakları belirtildi.

Büyükşehir statüsü dolayısıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkisindeki yolcu taşıma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesine geçmesiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım altyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığının, J Plaka Yönetmeliği hazırladığı bildirildi.

İl içi yolcu taşımacılığında tam yetkili olan Büyükşehir Belediyesinin, ilçeden mahalleye ya da ilçeden ilçeye toplu taşıma yapan araç ve çalışanları kapsayan yönetmelik hazırladığı ifade edilen açıklamada, J Plaka Yönetmeliği'nin, toplu taşımada standartların yükseltilmesi açısından önem arz ettiği vurgulandı. Açıklamada, J plaka Yönetmeliği ile toplu taşıma faaliyetlerini ulaşım planının gerektirdiği şekilde düzenleme, taşımacılık faaliyetinde düzeni sağlama, taşımacılık faaliyetleri için mesleki yeterlilik, mesleki saygınlık ilkelerine uygun olarak taşımacılık yapma şartları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıt, araç ve benzerlerinin niteliklerini belirleme, il genelindeki diğer toplu taşıma sistemleriyle ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkanların daha yararlı bir şekilde kullanılmasının sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. 

J plaka Yönetmeliği'nin, Doğanşehir, Akçadağ, Darende, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan, Arapgir, Kuluncak, Arguvan, Kale ve Doğanyol ilçe sınırları içinde veya bu ilçeler arasında, bu ilçelerden Battalgazi veya Yeşilyurt ilçe sınırları içindeki yerleşim bölgelerine, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içinde veya bu ilçelerden diğer ilçelere motorlu taşıtlarla yolcu taşıma faaliyetlerini yapanlarla taşıma işinde çalışanları ve yolcu taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıtları kapsadığı kaydedilen açıklamada, J plaka Yönetmeliği kapsamında taşımacılık faaliyetinde kullanılan tüm araçların Araç Takip Sistemi ile izlenebileceği ve denetlenebileceğine işaret edildi.

Açıklamada, S, T, M plakalı taşıtlar, üniversite hattında ruhsatlı çalışan taşıtlar ve Malatya Büyükşehir Belediye meclisince işletmeciliği Malatya Ulaşım A.Ş’ye verilen hat ve güzergahlarda yapılan yolcu taşımacılığının bu yönetmeliğin kapsamı dışında kaldığı aktarıldı.

İl içinde D4 yetki belgesiyle çalışan gerçek ve tüzel kişilerin kolluk kuvvetlerince yapılan denetimlerde mağdur olmamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerektiği bildirilen açıklamada, J Plaka Yönetmeliği kapsamında işletme izin belgesi, başvuru şartları, çalışma usul ve esasları ve belge ücretleri gibi düzenlemeler bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ilçelerden mahallelere veya ilçeden ilçeye taşımacılık yapmak isteyenler tarafından yapılan başvuruların yönetmelik çerçevesinde değerlendirilerek, uygun olanlara işletme izin belgesi verileceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 28.03.2015 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.