22 Şubat 2016 Pazartesi 15:58
Malatya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Kuruyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Müziği Konservatuvarı kurulacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıl önce kurulan ve bünyesinde bir çok faaliyet gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) şimdi de Türk Müziği Konservatuvarı kuruyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat ve Etkinlikler Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı'nda (MBTMK) hazırlık çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği, önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sanat galerisi içerisinde kurulan konservatuvarda incelemelerde bulundu.

Hedeflerinin özellikle çok daha fazla genç ve öğrencilere ulaşmak olduğunu belirten Çakır, farklı bölgelerde yaptıkları farklı çalışmalarla gençleri bu merkezlere çekmeyi planladıklarını aktardı.

Belediyeciliğin bir görevinin de insanların kültürel faaliyetlere katılmasının sağlanması olduğunu vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Başta gençler olmak üzere insanlarımızın sosyalleşmesi çok önemli. Sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanması ayrı bir önem arz ediyor. Malatya'da ilk defa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı oluşturuyor. Burada ki temel amacımız hem yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmek, hem de müziğimize katkı sağlayarak yerel müziğimizi daha ilerilere götürmek."

Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da konservatuvarın başlangıçta Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dalında, akabinde de Tasavvuf ve Batı Müziği dalında daha sonra da talebe göre yelpazenin genişletilebileceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 22.02.2016 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.