14 Ağustos 2015 Cuma 16:46
Malatya Büyükşehir Belediyesinden yenileme çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesinin cadde ve sokak yenileme çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya’nın daha güzel bir görünüme kavuşması, yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 200’ün üzerinde cadde ve sokak düzenleme çalışmasını tamamlayan büyükşehir belediyesi, önceden belirlenen program doğrultusunda cadde ve sokak yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Fahri Kayahan bölgesinde başlatılan cadde ve sokak yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak Nikah Sarayı önünden geçen Abdurrahman Gazi Sokağında düzenleme çalışmalarına başlandı. Sokakta alt yapı ve drenaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlanan üst yapı çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar kapsamında yolun her iki yanında yaklaşık 3.5 metre kaldırım, 2 metre bisiklet yolu, 1 metre fidan ve aydınlatma direkleri için ayrı bir aks, 2 metre genişliğinde de cep otopark yeri bırakılacak.

Kaldırımlara kumlamalı bordür döşenirken engelli vatandaşları için ise kaldırım boyunca kompozit taş kullanıldı. Site girişleri ve yol geçişleriyle cep otoparklara kilit taşı yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fahri Kayahan bölgesinde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra belli bir plan ve program doğrultusunda üst yapı çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Fahri Kayahan bölgesinde hizmete açtığımız cadde ve sokaklarda alt yapı çalışmalarından sonra üst yapı çalışmalarına Nikah Sarayı önünden geçmekte olan Abdurrahman Gazi Sokağı'ndan başladık. Düzenleme çalışmalarına Kamelya, Hayal, Mıhlıdut ve İpek Böceği sokakları ile devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 14.08.2015 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.