01 Şubat 2016 Pazartesi 12:23
Malatya Büyükşehir Belediyesinin Sağlık Yardımları

  Malatya Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahiplerine geçen yıl yaklaşık 2 milyon liralık sağlık yardımı yaptığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sosyal güvencesi olmayan yardıma muhtaç hastalara sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, son 1 yıl içerisinde 2 bin 946 kişiye muayene, 530 kişiye müşahede, 2 bin 513 kişiye diş muayenesi olmak üzere yaklaşık 6 bin kişiye poliklinik hizmeti verdi.

Hastalara poliklinik hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz ilaç hizmeti de veriliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi polikliniklerinde muayene olan veya herhangi bir sağlık kurumundan muayene olup reçetesini getiren ihtiyaç sahibi vatandaşlara 50 bin kutu ilaç ücretsiz verildi.

Ayrıca, başta savaş mağduru Suriyeli mülteciler olmak üzere, cezaevi ve huzurevinde kalan ihtiyaç sahibi vatandaşların tedavilerinde kullanılmak üzere 34 bin kutu ilaç yine ücretsiz olarak ilgili birim yetkililerine teslim edildi.

Geçen yıl muayene ve ilaç yardımı hizmetlerinin toplam parasal değeri yaklaşık 2 milyon lira civarında gerçekleşti.

Son Güncelleme: 01.02.2016 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.