09 Temmuz 2015 Perşembe 23:13
Malatya Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi hizmet açıldı

 Malatya Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi hizmete girdi.

Hastane Başhekimi Dr. Erhan Berk, makamında düzenlediği basın toplantısında, hastanelerinde anjiyo ünitesinin hizmet açıldığını söyledi

Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Berk, hastaya tanının hızlı konularak, anjiyo hizmetinin verilmesi gerektiğini belirtti. 

7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastalıkları olanlara hızlıca tanı koyarak gerekliyse anjiyo hizmetini vermek istediklerini dile getiren Berk, "Hastanemizde 14 kardiyolog arkadaşımız mevcut. Malatya artık büyükşehir oldu ve sağlıkta da merkez olmak istiyor. Bunun için de nitelikli hizmetlerin çok ciddi bir şekilde artırılması lazım" dedi.

Günde ortalama 30 anjiyografi hastasını alabileceklerini ve her türlü stent uygulamalarını yapabilecek altyapının mevcut olduğunu aktaran Berk, gerektiğinde ikinci bir anjiyo ünitesi için yatırım planlamasının yapılabileceğini belirtti.

Anjiyonun özellikle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan bir hizmet olduğunu vurgulayan Berk, şunları söyledi:

"Bunun dışında özel sektörün de bu işi yaptığını biliyoruz ama ikinci merkez yoktu. Bakanlığımızın bize gönderdiği cihazla altyapısını kurduk. Gerekli bütün tıbbi malzemelerini temin ettik. Balon, stent uygulaması ve her türlü anjiyo hizmetleri yapıyoruz. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli. Çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz. Anjiyo ünitesi Malatya ve bölgeye hayırlı olsun. Güzel bir hizmet."

Öte yandan, 8 kalp damar cerrahıyla ileri ki günlerde hastanede açık kalp ameliyatlarına da başlanacağını belirten Berk, bu konudaki altyapı ve cerrahi aletleri temin ettiklerini vurguladı. 

İstismara uğramış çocuklar için çocuk izleme merkezini bitirdiklerine dikkati çeken Berk, bu birimi de 2 hafta içinde hizmete sunacaklarını kaydetti.

Toplantını ardından basın mensupları anjiyo ünitesini gezdi.

Son Güncelleme: 09.07.2015 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.