03 Aralık 2015 Perşembe 18:37
Malatya Dünya Engelliler Günü

Malatya Barosu Başkanı Enver Han, Dünya Engellileri Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Han, mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesi ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorun. Engelliler özellikle toplumun kendisine yönelik olumsuz tutumlarından dolayı kendini içe kapatma, işe yaramama, yetersizlik duygusu, güvensizlik, endişe, korku, ümitsizlik gibi duygular yaşayabilirler. Gerek sosyal hayatta, gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli engellerle karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor."

Han, tüm engellilerin Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Son Güncelleme: 03.12.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.