18 Temmuz 2016 Pazartesi 22:53
Malatya, Gaziantep Ve Adıyaman'da Halk Tek Yürek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman'da başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

Malatya'da, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kent merkezinde Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, tepki gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının hoparlörlerden verildiği kent merkezinde vatandaşlar, sabaha kadar "Demokrasi nöbeti" tutuyor.

Vatandaşlar hoparlörlerden çalan mehter marşına da zaman zaman eşlik ediyor.

- Gıyabi cenaze namazı

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken, şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Demokrasi Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, akşam namazının ardından, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından vatandaşlar hep birlikte dua etti. Dua sırasında birçok vatandaşın gözyaşı döktüğü görüldü.

Şahinbey Belediyesi ilahi grubu da çeşitli ilahiler seslendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının hoparlörlerden verildiği kent merkezindeki demokrasi nöbetine Suriyeliler de katıldı.

Vatandaşlar, "Başkomutan emrindeyiz, vatan bizim vermeyiz" şeklinde sloganlar attı.

Gıyabi cenaze namazına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

- Adıyaman

Adıyaman'da ise darbe girişiminin ardından, valilik binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

Kentin farklı noktalarında araçları ile konvoy oluşturan vatandaşlar, tepkilerini ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ve korna çalarak gösterdi.

Valilik önündeki tepkilerde, ezan ve Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Ayrıca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maketini idam sehpasına takıldı.

Alevi Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aleviler olarak geçmişte yapılan tüm darbelerde en büyük zararı kendilerinin gördüğünü belirtti.

Bu nedenle bunun daha farklı olacağını anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Çünkü eski darbelerde hiçbir yer bombalanmadı, Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçbir zaman bombalanmadı. Bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar bombaladılar. Askeri üsleri bombaladılar. Bu bizlere de gelecekti. Türkiye genelinde aleviler olarak her türlü darbeye karşıyız. Yani ne şekil gelirse gelsin, demokrasinin korunması için, demokrasinin oluşması içinde elimizden ne geliyorsa onu yapmak zorundayız. Bugün millet iradesine de saygı duymak zorundalar. Zaten herkesin herkese saygı duyması lazım. İllaki benim görüşümde olması gerekmez. Bugün başkası iktidarda olur, yarın bir başkası olur. Herhangi bir iktidar, herhangi bir başa gelen bir hükümeti silah zoruyla indirilmesine de karşıyız. Bu kim olursa olsun."

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.