06 Ocak 2016 Çarşamba 12:58
Malatya Genel Müdürü Özdemir içme suyu kullanma imkanı verdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, vatandaşlara daha temiz ve kesintisiz bir şekilde içme suyu kullanma imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren MASKİ, maliyeti 2 milyon 300 bin lirayı bulan, 7 bin 400 metrelik içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmasıyla 100 servis bağlantısı yapılıyor.

Genel Müdürü Özdemir, özellikle Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı'nda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Mevcutta bulunan 6 bin 500 metrelik PVC boruları, günümüzün şartlarına uygun, temiz ve dayanıklı, 100 yıllık ömrü olan, işletme giderleri bakımından daha ucuz, içme suyu abonelerine kesintisiz hizmet verebilme imkanı sağlayan duktil borularla değişimini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde başladığımız çalışmanın yaklaşık 5 bin metrelik kısmını tamamladık. Ayrıca 100 servis bağlantı çalışması yapıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 her türlü hava şartlarına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Amacımız, vatandaşlarımızın daha temiz ve kesintisiz bir şekilde içme suyu kullanma imkanı sağlamak. Çalışmalarımız tüm halkımıza hayırlı olsun."

Yeşilyurt ilçesindeki yağmursuyu drenaj hattı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Özdemir, 27 bin metrelik yeni hat döşeme çalışması, 190 parsel bacası yapımı, 200 muayene bacası yapımı, 670 yağmur ızgarası yerleştirme ile 450 baca yükseltme çalışmasının devam ettiğini aktardı.

Yağmursuyu drenaj hattının bir şehrin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bu sistemin yetersizliği yüzünden her yıl ülkemizde can kaybı ve büyük maddi zararlar yaşanıyor. MASKİ olarak Malatya'da bu çalışmalarımızı projelendirerek en iyisini yapacağız. Yeşilyurt ilçesinde yaklaşık 10 kilometre karelik alanda yapılan yağmursuyu drenaj hatlarını meteorolojik veriler değerlendirilerek projelendirildi. Sıkıntısız ve sorunsuz bir Malatya için çalışmalarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.01.2016 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.