12 Temmuz 2016 Salı 21:03
Malatya İnönü Üniversitesinde Rektör Adaylığı Seçimi

MALATYA  - İnönü Üniversitesindeki rektör adaylığı seçiminde en fazla oy, Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a çıktı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde, 793 öğretim üyesinden 739'u oy kullandı.

Seçimde, Prof. Dr. Ahmet Kızılay 359, Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 181, Prof. Dr. Cafer Özkul 90, Prof. Dr. Cengiz Ara 35, Prof. Dr. İlhan İçen 35, Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu 28, Prof. Dr. Kemal Duruhan 6 oy aldı. 5 oy da geçersiz sayıldı.

Sayımın ardından en çok oyu alan Prof. Dr. Kızılay, tebrikleri kabul etti.

Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretim üyesi arkadaşlarının desteğiyle seçimde en çok oyu aldığını söyledi.

Sonuçtan emin olduğunu dile getiren Kızılay, "Birinci basamağı hocalarımızın güçlü desteğiyle geçmiş olduk. Bundan sonraki basamaklarda da hiçbir endişem yok. Üniversitemizi çok daha ileri noktaya taşımak hedefimiz, bunu da yapacağız inşallah." dedi.

Seçim sonucunda en çok oy alan 6 adayın ismi Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilecek. Bu kişiler arasından YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi, Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini rektör atayacak.

Son Güncelleme: 13.07.2016 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.