14 Ocak 2016 Perşembe 13:32
Malatya Kariyer Günleri

İş adamları Yenal Göğebakan ve Yunus Akdaş, "Malatya Kariyer Günleri" programı kapsamında öğrencilere deneyimlerini ve başarı sırlarını anlattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, büyükşehir belediyesinin Malatya'nın siyaset ve iş dünyasına çok değerli kişiler kazandığını belirtti.

Başarıya giden yolun tesadüf olmadığına işaret eden Mumcu, bu yolda kaderin, azmin, insan iradesinin yer aldığı hikayenin kendilerine göre başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Öğrencilere mesleklerini ve deneyimlerini anlatan iş adamı Göğebakan da askeri okuldan ayrıldıktan sonra lise öğrenimini Malatya'da tamamladığını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliğini bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olduğunu belirtti.

Doktorasını yarım bırakarak iş hayatına atıldığını anlatan Göğebakan, Cybersoft şirketini 1995 yılında kurduğunu kaydederek, "Şu anda Türkiye'nin en büyük yazılım şirketiyiz. 450 yazılım mühendisimiz var. Yurt içi ve yurt dışında büyük ölçekli projeler gerçekleştiriyor" dedi.

Göğebakan, teknolojiyi sadece kullanan değil üreten bir firma anlayışında olduklarını ifade ederek, "Şirkette teşvik sistemi geliştirdik. Şirkette hem çalışan hem doktorasına devam eden arkadaşlara verdiğimiz maddi, manevi destekler var. Geleceğin mühendislik anlamında Ar-Ge'de olduğunu anladık ve Ar-Ge yatırımlarımızı arttırdık. Bakanlıkların Ar-Ge teşviklerinden yaralandık. Avrupa Birliği fonlarından faydalandık. Sadece kağıt üzerinde değil. Yurt içi ve yurt dışı projelerde kullanılacak ürünler geliştirdik. Bugün Cybersoft'un patentli ve patent bekleyen birçok projesi var" diye konuştu.

Yazılımın Türkiye için bacasız sanayi konumunda olduğunu dile getiren Göğebakan, yaptıkları başarılı çalışmalar ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

İş adamı Akdaş da 1957'de Darende'de doğduğunu, üniversiteyi bitirdikten sonra Malatya'da mali müşavirlik yaptığını söyledi.

Öğrencilere önerilerde bulunan Akdaş, "Hedefsiz bir yere varamazsınız. Bilgiyi yakalamadan, bilgiyi teknolojiyle kullanamadan yine bir yere varamazsınız. Ben Türkiye ile rekabet ediyordum. Siz dünyayla rekabet yapmak zorundasınız" dedi.

Son Güncelleme: 14.01.2016 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.