22 Mayıs 2016 Pazar 14:18
Malatya Kent Rehberi 3 Dilde Yayımlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan, kentin tarihi, coğrafyası, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik mekanlarının yer aldığı kent rehberi Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak 3 dilde yayımlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, gerek Malatyalıların, gerekse kenti ziyarete gelenlerin yoğun talebi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Kent Rehberi hazırlanmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki çalışmanın ardından tamamı güncel bilgilerden oluşan kent rehberi yayımlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın sunuş yazısının yer aldığı Malatya Kent Rehberi'nde, medeniyetin beşiği Malatya, doğal zenginlikler, jeolojik ve arkeolojik alanlar, mabetler, kervansaray ve hanlar, kale ve köprüler, müzeler, Malatya evleri, türbeler, çarşı ve alışveriş mekanları, ulaşım, üniversite, yemek ve mutfak kültürü, sosyal yaşam alanları, kültür sanat, ilçeler ve "ne, nerede?" konuları ayrıntılı ele alındı.

Kent rehberi Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce olarak turistlerin hizmetine sunuldu.

Son Güncelleme: 22.05.2016 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.