21 Ağustos 2015 Cuma 20:29
Malatya TSO Başkanı Erkoç:

MALATYA  - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, iş dünyası olarak öncelikli taleplerinin, huzurun ve can güvenliğinin sağlanması ve terörün bitmesi olduğunu söyledi.

Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde artan terör olaylarını kınadı.

Çözüm Süreci sayesinde bölgedeki iş adamlarının önemli kazanımlar elde ettiğini anlatan Erkoç, "30 yıldır devam eden bir terör vardı. Barış süreciyle, silahların susmasıyla devletin verdiği teşvikle bölge ciddi yatırımcı çekmeye başladı. Onun semeresini de almaya başlamıştık ama son zamanlarda yaşanan terör ekonomiyi konuşulmaz hale getirdi" dedi.

Kamu güvenliği noktasında devletin gerekli gayreti gösterdiğini vurgulayan Erkoç, "Önce can güvenliği sağlanmalı, akabinde mal güvenliği sağlanmalı. Ülkeyi, bölgeyi huzura, güvene istikrara kavuşturduktan sonra ekonomiyi konuşmamız gerekir. Bu olaylar yaşanırken hiçbir yatırımcı o bölgeye yatırım yapmayı düşünmez. Ekonominin gelişmesi için istikrar ve güven şart. İş dünyası olarak öncelikli talebimiz, huzurun ve can güvenliğinin sağlanması ve terörün bitmesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birliğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiğini ifade eden Erkoç, şöyle devam etti:

"Herkes sağduyulu hareket ederek, bu ülkenin birliğine, beraberliğine katkı sunma noktasında en üst düzeyde azami gayreti göstermek zorundadır. Buradaki huzursuzluk sadece o bölgeyle kalmıyor, bütün Türkiye'yi sarıyor. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir; terörle, silahla hiçbir zaman hiçbir yere varılması mümkün değil. Bir an önce bunun bitmesi gerekiyor."

Son Güncelleme: 21.08.2015 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.