21 Temmuz 2016 Perşembe 20:21
Malatya Valiliği: 5'i General, 49 Askeri Personel Tutuklandı

Malatya Valiliği, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonucunda Malatya'da 5'i general olmak üzere toplam 49 askeri personelin tutuklandığını açıkladı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "285 askeri personel hakkında gözaltı kararı uygulanmış olup; gözaltına alınanlardan 7 Adet Askeri uçağın kaçırılarak Malatya Erhaç Hava Limanına indirilmesi ile ilgili olarak (39) askeri personel gerekli Adli işlemler için Kayseri İline sevk edilmişlerdir." denildi.

5 general, 6'sı pilot 49 askerin tutuklandığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle :

"Malatya Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilen 246 askeri personel'den de; 2. Ordu Komutanlığı Karargâhında görevli içlerinde, 1 Orgeneral, 1 Tümgeneral, 3 Tuğgeneral, 7.Ana Jet Üs Komutanlığında görevli içlerinde 1 Hava Pilot Tuğgeneral ve 6 Pilot olmak üzere 49 kişi çıkarıldıkları Mahkeme tarafından tutuklanmış, 7 kişi Cumhuriyet Savcılığınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Ayrıca 16.07.2016 günü yakalanarak gözaltına alınan çoğunluğu er rütbesinde bulunan askeri personel haklarında yapılan işlemler neticesinde 113 askeri personel Emniyet Müdürlüğümüzden, 72 askeri personel ise sevk edildiği Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakılmışlardır. Yapılan operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri ile girdiği çatışma neticesinde yaralı olarak yakalanan 1 askeri Personelin tedavisi devam etmektedir. Ayrıca 1 Kara Pilot Kurmay Albay ile 3 Askeri Hakim gözetim altına alınmıştır. "

Son Güncelleme: 21.07.2016 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.