16 Şubat 2016 Salı 16:13
Malatya Valisi Kamçı'nın Ziyaretleri

 Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ziyaretinde Bölge Müdürü Adil Önal ve çalışanlarca karşılandı.

Önal'dan kuruluş hakkında bilgi alan Vali Kamçı'ya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü ziyaretinde de İl Koordinatörü Murat Tunç tarafından bilgi verildi.

Tunç, Malatya'daki 273 projeyi desteklemek üzere sözleşmeye bağladıklarını belirterek, 247 projenin hibe ödemesinin tamamlandığını aktardı.

Murat Tunç, 196,5 milyon lira olan yatırım tutarının 104,3 milyon lirasının hibe olduğuna dikkat çekerek, bunun 70,4 milyon lirasının ödendiğini kaydetti.

Tunç, 42 il arasında en yüksek hibe ödemesi gerçekleştiren üçüncü koordinatörlük olduklarını bildirdi.

Kamçı, vatandaşlara yatırım konusuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, sadece tarımsal açıdan değil, kırsal alanda gelişme sağlayacak ve istihdamı arttıracak zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, yenilenebilir enerji yatırımları gibi proje tekliflerine de ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Kamçı, yatırımcıların bu konuda yönlendirilmesine dönük çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme: 16.02.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.