01 Ağustos 2016 Pazartesi 13:38
Malatya'da 15 Gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Malatya'da 13 polis memuru ile çeşitli rütbelerde 12 asker gözaltına alındı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'ye yönelik yapılan mücadele kapsamında örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilenlere ilişkin kent genelinde soruşturmalar sürüyor.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla çeşitli rütbelerde 12 asker ve 13 polis memuru gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen zanlıların işlemleri sürüyor.

Öte yandan, soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan İl Müftülüğü görevlisi biri imam, biri vaiz 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kent genelindeki soruşturmalarda bugüne kadar 2 vali yardımcısı, 6 general, 55 askeri personel, 21 hakim ve savcı, 27 polis ile 2 müftülük görevlisi olmak üzere 113 kişi tutuklandı.

Son Güncelleme: 01.08.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.