02 Ağustos 2016 Salı 16:38
Malatya'da 23 Gözaltı

 Malatya merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik çalışmalar sonucu Malatya'da 32, Mardin, Erzurum, Tunceli ve Bingöl'de ise 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 23 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin yönetim kurulunda görev aldığı özel okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu, Malatya Kardelen Özel Eğitim İnşaat Sanayi ve Turizm AŞ, Beşer Eğitim Kurumları AŞ, Malatya Elvan Özel Eğitim ve Öğretim AŞ, Öz Fetih Özel Eğitim Öğretim ve Basın Yayın Ticaret Sanayi AŞ ile Malatya Aktif İş Adamları Derneğinde (MAKİAD) arama başlatıldı.

Açıklamada operasyonun, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere darbe teşebbüsünde bulunmak, FETÖ/PDY silahlı terör yöneticisi ve üyesi olma, terör örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa Muhalefet, 5253 sayılı Dernekler Kanununa Muhalefet, evrakta sahtecilik ve güveni kötüye kullanma, 3194 sayılı İmar Kanununa Muhalefet" suçlarından gerçekleştirildiği bilgisi de verildi.

Son Güncelleme: 02.08.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.