21 Temmuz 2016 Perşembe 18:13
Malatya'da 350 Kişi Açığa Alındı

MALATYA - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Malatya'da 32 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildiği, bunlardan 25'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol kararıyla serbest kaldı, 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte Cumhuriyet Başsavcılığının "Türkiye genelinde Hükümeti Devirmeye ve Anayasal Düzene Cebren İlgaya Teşebbüs Etmek" suçundan FETÖ/PDY Terör Örgütüne mensup oldukları yönünde haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarıyla alakalı 16 Temmuz'da 10 cumhuriyet savcısı ve 22 hakim hakkında gözaltı talimatı verildi.

Yapılan çalışmalarda 7 cumhuriyet savcısıyla 20 hakim toplam 27 şüpheli gözaltına alınırken, mahkemeye sevk edilen 25 hakim ve savcı tutuklandı, 2 hakim hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 3 cumhuriyet savcısı ve 2 hakimin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

- Çeşitli kurumlardan 350 kişi açığa alındı

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çeşitli kurumlardan 345 kişi açığa alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden 4 kişi, Vergi Dairesi Başkanlığından 2 müdür yardımcısı olmak üzere 17 personel, defterdarlıktan 1 müdür, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde aralarında maarif müfettişi, müdür, müdür yardımcısı gibi çeşitli kademelerden 312 kişi, il ve ilçe müftülüklerinden 1 müftü yardımcısı olmak üzere 8 kişi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de biri müdür 3 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesinde de FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmalarda bugün Büyükşehir Belediyesinde 3, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 olmak üzere 5 kişi açığa alındı.

Son Güncelleme: 21.07.2016 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.