16 Mart 2016 Çarşamba 12:58
Malatya'da '44 Tırlık' Yardım Kampanyası

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Malatya Eczacı Odası iş birliğinde Suriyelilerle terör mağdurları için kentin plaka kodu olan 44 tırlık yardım kampanyası başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay Büyükşehir Belediyesinde bir araya gelerek 44 tırlık yardım kampanyası için iş birliği protokolünü imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mumcu, "44 Günde 44 Tır" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirtti.

Kampanya çerçevesinde kent genelinde ayni ve nakdi yardım toplanacağını aktaran Mumcu, şunları kaydetti:

"Sayın Valimizin de desteklediği kampanyanın bereketli olması için dua ediyoruz. Temin edilecek yardımları Türkiye sınırına yığılmış Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz. İnşallah savaş mağduru Suriye halkına Malatya'nın desteğini hissettirmeye çalışacağız. Yardımları söz konusu illerde yaşayan sığınmacıların yanı sıra talep olduğunda terör mağduru kardeşlerimize de ulaştıracağız."

Mumcu, yaklaşık 1,5 ay devam edecek olan kampanyanın bereketli olmasını diledi.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin de "kardeşlik zamanı" bilinciyle hareket edilmesinin önemini vurguladı.

Kampanyayla oluşturulan birliğin bereketli olacağına inandığını bildiren Derin, "Yardımların 44 tırı geçeceğine inanıyorum. Hemşehrilerimiz, Malatya'ya gelen sığınmacılara nasıl sahip çıktılarsa Suriye'de kalan kardeşlerini de unutmayacaktır. Bizler; nerede mazlum, mağdur, sıkıntılı birileri varsa onların acısıyla yanan ve bu noktada üzerimize düşen görevi yapmayı bilen bir milletiz. İnşallah bu bilinçle hareket edeceğiz ve Malatya'ya yaraşır, güzel bir projeye imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Özelçi ise Türk milletinin, mazlumu sürekli himaye ettiğini ve onların ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti.

Son Güncelleme: 16.03.2016 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.