20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:48
Malatya'da 9 Asker Tutuklandı

 Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili adliyeye sevk edilen rütbeli 9 asker tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 9 askerin daha İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye götürülen askerler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğini bozmak, devlete karşı tahrik, askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma, anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak, silah sağlama, suç için anlaşma, askeri komutanlıkların gasbı, askeri itaatsizliğe teşvik suçlarına iştirak" suçlarından hakim karşısına çıkan birer yarbay, yüzbaşı, piyade üsteğmen ve uzman çavuşun da bulunduğu 9 asker tutuklandı.

Yaralı yüzbaşı rütbesindeki bir askerin, hastaneden ameliyat önlüğüyle cezaevine gönderildiği görüldü.

Söz konusu yüzbaşının, 2.Ordu Komutanlığı nizamiyesinde görevli olduğu ve darbe girişimi sırasında askerlere, "Nizamiyeden içeri giren sivil dahil herkesi vurun" emrini verdiği öne sürüldü.

Polis, tutuklu askerlerin adliyeden çıkışı sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Son Güncelleme: 20.07.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.