17 Mayıs 2015 Pazar 10:47
Malatya'da 'Aslantepe Figürlü Kumaş Defilesi'

MALATYA  - Arslantepe Höyüğü'nden çıkarılan mühürlerden esinlenilerek hazırlanan kumaş defilesi, Battalgazi ilçesinde gerçekleştirildi.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen defileden önce bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi'deki Arslantepe Höyüğü'nün ilk antik yerleşim yerlerinden ve döneminin medeniyet merkezlerinden olduğunu söyledi.

Daha sonra Fırat Kalkınma Ajansı ve Battalgazi Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan "Arslantepe Figürlü Kumaş Defilesi" yapıldı.

Defilede, denim tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz'ın "Başlangıç" adlı 2015-2016 sonbahar kış koleksiyonu tanıtıldı.

İtalyan La Spienza Üniversitesinin höyükte yaptığı kazılarda bulunan ve "Arslantepe Mühürleri" olarak bilinen buluntuların koleksiyona ilham kaynağı olduğu belirtildi. Yılmaz'ın yaklaşık 3 yılda hazırladığı denim koleksiyonunun, pamuğundan kumaşına, düğmesinden tüm aksesuarına kadar tarihi doku korunarak hazırlandığı kaydedildi.

Koleksiyonu mankenler Ece Gürsel ve Şebnem Schaefer ile diğer mankenler tanıttı.

Son Güncelleme: 17.05.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.