01 Mayıs 2016 Pazar 16:43
Malatya'da 'Betonarme Temeller' Konferansı Düzenlenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından mimar, mühendis ve müteahhitlere yönelik "Betonarme Temeller" konulu konferans düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklada, deprem kuşağında yer alan Malatya'da, yapı kalitesinden ödün verilmeden, standartların yükseltilmesi için belediyenin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Açıklamada il genelindeki yapılarının sıkı şekilde kontrol edildiği belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi teknik personelinin yanı sıra Malatya'daki mimar, mühendis ve müteahhitlere yönelik Betonarme Temeller konulu konferans düzenlenecek. İnönü Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenecek konferans, 5 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'de Ramada Altın Kayısı Otel'de gerçekleştirilecek."

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celep, tarafından verilecek konferansta, geoteknik bilgiler, zemin gerilmeleri kontrolü, temel kesit hesapları, oturma hesapları, zeminin emniyetli taşıma gücü, zemin yatak katsayısı ve temel türlerinden, duvar altı temeller, tekil temeller, sürekli temeller, bağ kirişleri, kadye temeller, kazıklı temeller ve örneklemeler ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verileceği kaydedildi.

Soru cevap kısmının da olacağı konferansa, mimar, mühendis ve müteahhitlerin yanı sıra belediye personelleri ile vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 01.05.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.