06 Mart 2016 Pazar 14:58
Malatya'da Çiftçilere Dut Fidanı Dağıtılacak

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere 27 bin dut fidanı dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından çiftçilerimize dağıtılmak üzere yaklaşık 16 bin beyaz dut ile 11 bin kara dut temin edildiği belirtildi.

Çiftçilere yönelik çalışmalara aralıksız devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulduğu günden itibaren ilimiz çiftçilerine hibe projeler konusu başta olmak üzere, uygun tarımsal ürünlerin belirlenmesi, üretimde çeşitliliğin artırılması, uygun ürün ekimlerinin yapılması ve benzeri konularda eğitim seminerlerine devam eden Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından çiftçilerimize dağıtılmak üzere dut fidanı temin edildi. Yapılan yoğun girişimler neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yaklaşık 27 bin dut fidanı alındı. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilerimize, bir dönümden az olmamak kaydıyla kapama dut bahçesi kurulumunda bu dut fidanları nisan ayı içerisinde bedelsiz verilecektir."

Son Güncelleme: 06.03.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.