10 Ocak 2016 Pazar 13:21
Malatya'da Cuma Namazı İçin Mesai saatleri

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cuma namazı için yapılan mesai düzenlemesine ilişkin, "Hiç kimsenin ibadetinin engellenmesi taraftarı değiliz. Herkes özgürce namazını da kılmalı, cuma namazına da gitmeli. Konumu ne olursa olsun cuma namazına gidilmeli" dedi. 

 Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret eden Ağbaba, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "cemevlerinin caminin alternatifi, başka bir inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir" açıklamasının yanlış olduğunu, Görmez'in açıklamasını düzeltmesi gerektiğini savundu.

Ağbaba, Türkiye'de ve dünyada çok önemli olaylar olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Diyanet İşleri Başkanı'nı direkt ilgilendiren konularda açıklama yapmazken, cemevleriyle ilgili açıklama yapmasını çok yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Ortadoğu'nun bütün coğrafyasında Müslümanlar birbirlerini kesiyor. Farklı inançlardan oldukları için birbirlerini öldürüyorlar. IŞİD, 10-13 yaşındaki çocukların mezheplerinden dolayı ciğerlerini söküyor. İnsanlar binaların üzerinden atılıyor. Kimisi Kürt, kimisi Ezidi, kimisi Şii, kimisi farklı bir inançtan, farklı bir mezhepten olduğu için IŞİD bu coğrafyada insanları katlediyor. Diyanet İşleri Başkanı'nın bununla ilgili açıklamasını duyamıyoruz. Acaba IŞİD ile ilgili bir kırmızı çizgisi var mı, merak ediyoruz." 

Ağbaba, cemevlerinin masraflarının yerel yönetimler tarafından karşılanması amacıyla hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirterek, "Hem Malatya'da hem Türkiye'nin her yerinde cemevlerinin masraflarını yerel yönetimler, nasıl ki diğer ibadethanelere yapıyorsa, kilisesi, havrası, camisine ne yapıyorsa, cemevlerine aynı şeyi yapmalıdır" görüşünü savundu.

Cuma namazı için mesai düzenlemesine değinen Ağbaba, herkesin ibadetini özgür bir şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Ağbaba, "Hiç kimsenin ibadetinin engellenmesi taraftarı değiliz. Herkes özgürce namazını da kılmalı, cuma namazına da gitmeli. Konumu ne olursa olsun cuma namazına gidilmeli'' dedi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli ise Alevi çalıştayında Alevilere hükümetin bazı haklar tanıyacağına ilişkin kararlar alındığını belirterek, bunların hükümet programında yer almamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Son Güncelleme: 10.01.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.