27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:03
Malatya'da Demokrasi Nöbeti Sürüyor

 AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Rehavete kapılmadan bu işin sonlandırıldığı söylenene kadar meydanları boş bırakmamalıyız. Her akşam 8'den sonra sabaha kadar meydanlarda olacağız." dedi.

Kahtalı, partisinin il binasında, ilçe başkanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

O günden bu yana Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da vatandaşların tek vücut halinde vatana sahip çıkma adına meydanlara indiğini hatırlatan Kahtalı, tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Kahtalı, bu süreçlerin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımın, Başbakanım, CHP ve MHP lideriyle yaptığı ortak toplantı, vatanın dış güçlerden ve buna alet olanlardan nasıl korunması gerektiğini, bunun için nasıl beraber olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve oraya katılan tüm siyasi parti liderlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün 13. gününe girdiğimiz bu kalkışmanın sonuçlandığını bize tekrar Cumhurbaşkanımız inşallah bildirecek. O zamana kadar meydanlarda olacağız." diye konuştu.

Darbe girişiminin ardından yaşadıklarını anlatan Kahtalı, meydanlarda kendilerine tüm siyasi partilerin destek verdiğini söyledi.

Kahtalı, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Aramıza nifak tohumu saçmak isteyenler olacaktır. Bugüne kadar defalarca bunu denediler. 15 Temmuz haricinde hiçbiri böyle alçakça yapılmamıştı. İnşallah içerideki çürük elmaları temizleyerek hedeflediğimiz büyük ülke pozisyonuna en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Vatanımızı, milletimizi bu tür belalardan korumak için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Rehavete kapılmadan bu işin sonlandırıldığı söylenene kadar meydanları boş bırakmamalıyız. Her akşam 8'den sonra sabaha kadar meydanlarda olacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozacak hiç kimseye fırsat verilmemesini, provokatif eylemlere kesinlikle düşülmemesini rica ediyorum. İnşallah bu badireleri atlatarak hem 2013 hedeflerine hem de ülkemizin daha müreffeh günlere kavuşması için bu işlerin hayra dönüşeceğine inanıyorum. İçimizdeki sıkıntılı insanları temizledikten sonra bu ülke hızla yoluna devam edecek."

Son Güncelleme: 05.08.2016 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.