29 Temmuz 2016 Cuma 14:23
Malatya'da Dev Bayraklı Protesto

 Darende ilçesinde FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösteren Zaviye Mahallesi Muhtarı Celalettin Ateş, Tohma Kanyonu'nun girişine 425 metrekare boyutunda 135 kilogram ağırlığında Türk bayrağı astı.

Dört parça halinde ilçeye gelen dev bayrak, Somuncu Baba Külliyesi içinde terziler tarafından bir hafta süren çalışmayla birleştirilerek Tohma Kanyonu girişine çekilen çelik halata asıldı.

İki gün süren çalışmanın sonucunda 425 metrekare ebatlarındaki ağırlığı 135 kilogramı bulan bayrak tarihi külliyeyi ziyaret için gelenlerin ilgi odağı oldu.

Mahalle Muhtarı Celalettin Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin başarısız olması ve cennet vatanın "Haşhaşilerin" eline geçmediği için, şükür nişanesi olarak herkesin rahatlıkla görebileceği dev Türk bayrağını kayalıklara astıklarını söyledi.

Ateş, al bayrağın gölgesinde hazır beklediklerini belirterek, "İlçemizde vatandaşlar her yere bayraklar asarak bir duruş sergilemektedir. Mutluyuz, bu bir şükür nişanesidir. Dünyanın en şerefli bayrağına, milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, asker ve polislerimizin kahramanca şehit düşmesi sayesinde bugün daha anlamlı sahip çıkabiliyoruz." diye konuştu.

Bayrağın darbe tehlikesi tamamen geçene kadar asılı kalacağını dile getiren Ateş, bayrağın kanyon girişine asıldığı dakikadan itibaren vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü aktardı.

Somuncu Baba Külliyesi'ne gelen ziyaretçiler de fotoğraf çektirerek al bayrağın gölgesinde, manevi bir mekanda, huzurla ibadet etmenin keyfini yaşadıklarını aktardı.

Son Güncelleme: 29.07.2016 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.