20 Kasım 2015 Cuma 17:04
Malatya'da Dünya Çocuk Hakları

Malatya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Esra Genç, Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaşanan kitlesel göçlerden en fazla yara alan kesimin çocuklar olduğunu belirtti.

Genç, Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Malatya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına Baroda yaptığı açıklamada, çocuk haklarına dair sözleşmenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edildiğini anımsattı. 

Eylül ayında 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahile vuran cesedinin insanlığın kendisiyle yüzleşmesine neden olduğunu kaydeden Genç, minik Aylan'ın ailesiyle gayri resmi olarak Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası’na şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşiyle birlikte boğularak hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Suriye'deki iç savaşa değinen Genç, "Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaşanan kitlesel göçlerden en fazla yara alan kesim çocuklar. Bu süreçte çocukların yaşama ve korunma hakları ağır bir şekilde ihlal edildi" dedi. 

Genç, çocuklara yönelik risk faktörlerinin ortadan kaldırılması için göç yönetimine dair mekanizmaların geliştirilmesi, yasa dışı göç ve insan ticaretiyle mücadele eden kurumlar arasında etkin koordinasyonu sağlayacak politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Son Güncelleme: 20.11.2015 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.