08 Mart 2016 Salı 16:13
Malatya'da Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oğuzhan, mesajında, nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımları, toplumsal ve ekonomik kalkınmadan yararlanma düzeyinin maalesef nüfuslarıyla doğru orantılı olmadığını belirtti.

Türkiye'de kadınlar için birçok düzenleme yapılmasına rağmen henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını aktaran Oğuzhan, "İktidar olduğumuz günden bugüne kadar kadınlara yönelik yapılan tüm düzenlemelerde, insana hak ettiği değeri verme gayretinde olduk. Hükümetlerimiz, aile ve toplum hayatında kadını görünür kılarak işlevini artıracak tedbirler aldı. Bu kapsamda, kadınların her alanda daha ileri düzeyde temsilini sağlamaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun güven ve destekleriyle sürekli güçlenen Kadın Kollarının sadece seçim günü değil, her zaman sahada olduğunu belirten Oğuzhan, şunları kaydetti:

"Kadın kolları, 919 ilçede hane hane vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarını dinlemektedir. En çok da kadınlarımızı. Batıdan doğuya, güneyden kuzeye dinlediğimiz kadınlarımız, analarımız, kız kardeşlerimiz, son günlerde 'birliğimizi dirliğimizi bozamayacaklar' diyerek haykırmakta, terörün her türünü lanetlemektedir. Çünkü terör ve savaş ortamlarının mağduru her zaman kadınlar olmaktadır. 1857'de New York'ta daha iyi çalışma koşulları için grev yaparken çıkan yangında ölen 129 kadın tekstil işçisi anısına, duyarlılık gösterilmiş, Birleşmiş Millet tarafından '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' olarak belirlenmiştir. Ne yazık ki aynı hassasiyet, gönül coğrafyamız ve mazlum coğrafyada hayatını kaybeden kadınlara, onların kıyıya vuran çocuklarına ya da eşlerine gösterilmemiştir. Vicdan ve merhametin timsali olan kadınlar, bunu affetmeyecektir."

Son Güncelleme: 08.03.2016 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.