30 Mart 2016 Çarşamba 17:43
Malatya'da 'Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, genç nesillerin Türk müziğini unutmamaları ve geleceğe taşıyabilmeleri amacıyla organize edilen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"nın Doğu Anadolu bölge finali sonuçlandı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Sahne sırası sende" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmaya 13 ilden katılan 100 genç, dereceye girebilmek için jüri üyelerinin karşısında şarkılarını seslendirdi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 14-17 yaş kategorisi solo kızlarda Malatya'dan Ekin Aşkın, solo erkeklerde Erzincan'dan Tolga Keser, solo çalgıda ise Erzurum'dan Emirhan Köroğlu birinci oldu.

18-21 yaş kategorisi solo kızlarda Erzurum'dan Özge Polat, solo erkeklerde Ardahan'dan Faruk Önal ve solo çalgıda ise Erzincan'dan Mesut Kaymaz birinci seçildi.

22-29 yaş kategorisi solo kızlarda Erzurum'dan İlknur Akpınar, solo erkeklerde Ağrı'dan Mustafa Elem, solo çalgıda ise Van'dan Özgür Eryiğit birinciliğe layık görüldü.

Bölge finalinde birinci olan yarışmacılar, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkı elde etti.

Son Güncelleme: 30.03.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.