19 Ekim 2015 Pazartesi 08:44
Malatya'da Genel seçim

 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve 6. sıra milletvekili adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmalarını sürdürdü.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık ve Önalan İnönü Mahallesi esnafını ve İffet Kadınlar Derneği'nin kermesini ziyaret ederek, Alişar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Çalık, 3 Kasım 2002'den sonra Türkiye'de büyük değişim başladığını belirterek, elektriğinde, suyunda, havaalanında, uçağında, köprüsünde, ulaşımında, sağlığında, eğitiminde, hastanelerinde, eczanesinde her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade etti.

Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine dikkati çeken Çalık, yaşanan bazı olaylarla Türkiye'nin karıştırılmak istendiğini kaydetti.

Milletin 1 Kasım'da sandık başına giderek, yapılanların hesabını soracağını ifade eden Çalık, şöyle devam etti:

"2013'e kadar Türkiye'nin o yükselen fotoğrafını sağlayan AK Parti iktidarını ortadan kaldırmak için hedefe Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ahmet Davutoğlu'nu, AK Parti'yi koydular. 7 Haziran'da oluşturulan bloku herkes iyi biliyor. Bahçeli ile HDP'nin yan yana gelme ihtimali var mıydı? 7 Haziran'da hepsi yan yana geldi. HDP, Bahçeli, CHP yan yana geldi. Milletimiz bunların hesabını soracak. Milletimizin hesap soracağı gün, 1 Kasım günüdür."

Ufuk Önalan ise milletin hayır duasıyla 1 Kasım'da AK Parti'nin yeniden iktidara geleceğine inandığını bildirdi.

- Çalık, Karahan Tünelinde otomobili kullanarak geçti

Bu arada Çalık, beraberindeki heyetle Karahan Tüneli'nde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tünelden kullandığı otomobiliyle geçen Çalık, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre sonra araç trafiğinin kontrollü olarak verilebileceğini belirtti.

Çalık, tünelin 2011'de bitmiş olması gerektiğini anlatarak, "Üzülerek söylüyorum, bu anlamda Karayollarının ve yüklenici firmaların bir özür borcu var" ifadelerini kullandı.

Tünel çalışmaları bitmiş durumda olduğunu aktaran Çalık, şöyle devam etti:

"Normal AK Parti iktidarları döneminde başlayan iş, sözleşme tarihinin sonunda biter. Ama Malatya Karahan Tüneli'nde sorun ve sıkıntılar yaşadık. Bu bizden, karayollarımızdan, bakanlığından kaynaklanan ödenek sıkıntılarının olmadığı bir süreçti. Sadece temel problem, tünel zemininde yaşanan problemdi ve tünel inşaatında çok ciddi manada bir bataklık sorunu yaşandı. O yüzden de bitmesi gereken tarih ileriye atıldı. Çok yavaş ilerleyen bir dönem oldu. Son çalışmalar ile Karahan Tüneli bitmiş durumda, aydınlatma, havalandırma sistemleri büyük oranda bitmiş durumda. Şu anda tünelde trafik akışı başlamış vaziyette. Bağlantı yollarımız tamamlandı ve sadece 600 metrelik bir kısım kaldı ve burada bir heyelan söz konusu. Bu sorununda çözümü için kamulaştırma yapılması gerekiyor. Şuanda tünelde kontrollü olarak trafik verilecek durumda. Buradaki çalışmalar yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanır."

Malatya'da Genel seçim

Malatya'da Genel seçim

Malatya'da Genel seçim

Malatya'da Genel seçim

Son Güncelleme: 19.10.2015 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.