26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:20
Malatya'da girişimcilik eğitimi verildi

Malatya'da 362 kişiye girişimcilik eğitimi verildiği bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Yeşilyurt Belediyesince düzenlenen seminere katılan 362 kişi eğitimi başarıyla tamamladı.

Katılımcılara Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende girişimcilik belgesi verildi.

Burada konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya'nın ekonomik yönden hak ettiği noktaya ulaşması için özgüveni yüksek, girişimci ve girdikleri işte farklılık yaratacak yeni bireylere ihtiyaç olduğunu aktardı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman, kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe, 70 bin lira kredi verildiğini hatırlattı. Toman, bu eğitime katılan 50 engelliyeyse talepleri halinde Türkiye İş Kurumunca hibe desteği verileceğini belirtti.

- 5 yılda 5 bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi

KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki de son 5 yılda 5 bin 200 girişimciye eğitim verdiklerini belirterek, bunlardan 500'ünün kendi iş yerlerini kurduğunu kaydetti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise verilen eğitimin ülkeye ve Malatya ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Balin, girişimci adaylarıyla iş deneyimlerini paylaştı.

Son Güncelleme: 26.08.2015 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.