10 Mart 2016 Perşembe 17:48
Malatya'da Göç Bağlamında Kadın Ve Dayanışma Konferansı

Malatya İl Müftülüğünce "Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma" Konferansı düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'ndaki konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Göç konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı konferansta konuşan Eyüp Müftülüğü Başvaizi Salime Eken, göçün Hazreti Adem ve Havva'nın cennetten dünyaya gönderilmesiyle bütün insanlığın genlerine nakşedildiğini belirtti. Her insanın doğumundan ölümüne kadarki hayatında kendi göçünü yaşadığını dile getiren Eken, birçok peygamberin de göç ettiğini anlattı.

Göçün gurbeti, yokluğu, zorluğu ve darlığı beraberinde getirdiğini kaydeden Eken, "Göç, hicret etmek zorunda olana, kendisine göç edilene ve o insanları göç etmek zorunda bırakanlara bir imtihandır. Ensar sahip çıkabilirse bununla kazanıyor. Muhacir isyansız teslimiyetle yaklaşabilirse kazanıyor. Zalim zulmüyle kaybediyor" diye konuştu.

Zaman zaman sığınmacıların ülkelerinden göç etmelerinin eleştirildiğini, "kalıp savaşmaları gerektiği" şeklinde düşünenler olduğunu aktaran Eken, "Yapılan istatistiklerde 'siz neden kaçıyorsunuz?' diye sorulduğunda özellikle kaçan kadınların namus endişesi taşıdığı görülüyor. Bir çoğu ya kendi namusunu ya da evladının namusunu korumak için kaçtı" dedi.

Savaş alanında sivil halkın olmaması gerektiğine dikkati çeken Eken, "Sizin yalnız kalmanızı, çaresiz kalmanızı, kimsesiz kalmanızı ve ortaya kendinizi sunmanızı bekleyen kötü niyetli insanlar var. Sadece siz değil, istismarcılar çocuklarınıza göz dikmiş durumda. 10 bin çocuk kayıp. Böyle bir ortamda göç etmeyip de ne yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.03.2016 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.