04 Nisan 2016 Pazartesi 18:18
Malatya'da Gümrük Kaçakçılığı

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yılın ilk 3 ayında düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 36 bin 744 lira değerinde tütün mamülleri, 1 lüks araç ve 42 bin litre akaryakıta el konuldu.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda piyasa değeri 36 bin 744 lira 56 kuruş olan tütün mamulleri ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün "Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile eylem planı" kapsamında ise ekiplerce kentte 30 büfe ve iş yeri denetlendi.

Ayrıca turistik kolaylıklardan yararlanılıp yurda sokularak yasal olmayan yollarla satılan piyasa değeri 112 bin 843 lira olan bir lüks araca el konuldu.

EPDK adına yapılan denetlemelerde de ekipler, istihbari çalışmalar neticesinde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını tespit etti.

Kaçak akaryakıt operasyonunda menşei belirlenemeyen 16 bin lira değerinde akaryakıt düzeneği ve 155 bin 965 lira 32 kuruş değerinde 42 bin litre akaryakıta el konuldu.

Kaçakçılarla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.