19 Nisan 2016 Salı 18:08
Malatya'da Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması

Malatya'nın Darende ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, ilçe merkezinde kurdukları stantla vatandaşları sağlık kontrolünden geçirdi.

Sağlık Haftası kutlamaları kapsamında Darende Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri, ilçe halkının tansiyon ve şeker ölçümünü yaptı.

Hemşire adayları, broşür ve bilgilendirici görseller eşliğinde vatandaşlara şeker, obezite ve tansiyon hakkında bilgilendirmede bulundu.

Okul Müdürü Harun Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Haftası kutlamaları kapsamında vatandaşları sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Okul Müdürü Gündüz, öğrenciler için pratik bir uygulama niteliğindeki bu eğitimin vatandaşlar için küçük ama bir o kadar da önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Gündüz, "Öğrencilerimiz burada çeşitli sağlık taraması yaparken aynı zamanda bilgilendirme ve tarama tetkikleri dağıtıyor. Her yaştan vatandaş gelip ölçümler yaptırıyor. Muayene ettiğimiz bazı vatandaşların değerlerini inceleyip hastaneye yönlendiriyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, vatandaşları sağlık taramasından geçiren öğrencileri tebrik etti.

Malatya'da Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması

Malatya'da Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması

Malatya'da Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması

Son Güncelleme: 20.04.2016 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.