03 Mart 2016 Perşembe 18:13
Malatya'da İkiz Plaka Denetimi

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından standart dışı veya kopya (ikiz) plaka denetimi yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, standart dışı veya kopya (ikiz) plakaların başta terör olayları olmak üzere korsan taşımacılık gibi birçok yasadışı faaliyetlerde de kullanılabileceği dikkate alınarak 15 Aralık'tan bu yana yapılan tüm uygulamalar ve trafik kontrollerinde sahte (ikiz) veya standart dışı plaka kullanımına yönelik denetimlere ağırlık verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinin çeşitli yerlerinde başta sahte veya standart dışı plaka, abart egzoz, cam filmi, emniyet kemeri olmak üzere durdurularak yapılan denetim faaliyetleri sonucunda 22 bin 606 araç sürücüsü kontrol edildi.

Eksiklikleri bulunan araç sürücülerine cezai işlem, aracında standart dışı plaka bulunan, orijinal plakası bulunmayan sürücülerin araçları ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. Maddesine istinaden trafikten men edilerek haklarında gerekli işlemler uygulandı.

Denetimlerin artırılarak kararlı ve aralıksız şekilde devam edeceği, sürücülerin standart dışı veya kopya (ikiz) plakayla ilgili olarak sorumlu davranmaları ve kurallara uymaları gerektiği belirtildi.

Malatya'da İkiz Plaka Denetimi

Malatya'da İkiz Plaka Denetimi

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.