18 Ocak 2016 Pazartesi 12:05
Malatya'da İtfaiye Ekiplerinin Çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri, bir yılda başta yangınlar olmak üzere, trafik kazasından boğulmaya toplam 3 bin 493 olaya müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri, geçen yıl 2 bin 764 yangını söndürdü.

Yangınların 2 bin 450'si otlak ve çalılıklarda, 218'i evlerde, 96'sıysa iş yerlerinde çıktı.

Müdahale edilen 729 olaysa araç kazası, su baskını ve boğulmadan oluştu.

Bir yangın, 8 boğulma ve 18 de trafik kazası olmak üzere toplam 27 kişi müdahale edilen olaylarda hayatını kaybetti.

Olaylarda 100 kişi de yaralandı. Vakalarda maddi kayıpsa 3,9 milyon lira.

İtfaiye erleri bir taraftan olaylara müdahale ederken bir yandan da insanları bilinçlendirerek olası hadiselerde can ve mal kaybını en aza indirebilmek amacıyla vatandaşlara yönelik görsel ve tatbiki eğitimler de verdi.

Bir yıl boyunca 863 kurum, kuruluş ve iş yerinin denetleme ve ruhsatlandırmasını yapan, 120 müracaatı da yangın tedbirleri açısından kontrol eden İtfaiye Daire Başkanlığınca, kurumlarda 2 bin, okullarda 16 bin, özel iş yerlerinde 6 bin, ilçelerde de bin 500 olmak üzere toplamda 25 binin üzerinde kişiye görsel ve tatbiki eğitim verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 16 istasyonda, 228 personel ve 53 araçla Malatya geneline hizmet verildi.

Son Güncelleme: 18.01.2016 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.