05 Ağustos 2015 Çarşamba 18:04
Malatya'da jeolojik harita çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesince yürütülen jeolojik harita çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 23 bin hektarlık bir alanı kapsayan jeolojik harita çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı.

Proje kapsamında 5 hendek kazılması planlanıyor.

Şu ana kadar 3 hendekte çalışmalar tamamlandı, 2 hendekle ilgili kazı çalışmaları devam ediyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ve ihaleyi alan firmanın danışmanı Prof. Dr. Orhan Tatar ile Orduzu Mahallesi Hançukuru mevkisinde devam eden kazı sahasında incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Çakır, burada yaptığı konuşmada, çalışmalar kapsamında Malatya'nın yeraltı yapısının zemin etütleri, yerleşim uygunluk haritası, sismik büyüme haritası, yer altı su haritası hazırlanarak bu çalışmaların sonuçlarına göre Malatya'nın planlamasını yapacaklarını belirtti.

Çakır, çalışmayı yürüten ekibe teşekkür etti.

Son Güncelleme: 05.08.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.