03 Mart 2016 Perşembe 17:48
Malatya'da Kadınlara Stresle Baş Etme Yöntemleri Anlatıldı

Malatya Kent Konseyi tarafından kadınlara stresle baş etme yöntemleri konulu toplantı yapıldı.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi Kadın Meclisi, mahalle bazlı konferanslara aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneğinde düzenlenen stresle baş etme yöntemleri konulu konferans, Sosyolog Elif Şengönül tarafından verildi.

Şengönül, stresin, kişinin bedensel, ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanmasıyla ortaya çıkan bir durum olduğunu ve verimi düşürdüğünü belirterek, "Stresi engellemek amacıyla yanlış çözümlemelere bakılmalı, ailemizde veya kendimizde oluşan uzun süreli bir stres var ise biz çözüm bulamıyorsak mutlaka yardım almalıyız" ifadelerini kullandı.

Stresin insanları alkol, madde bağımlılığı, aşırı yemek yeme ve iştahtan kesilme gibi durumlarla karşı karşıya bıraktığını ve bu tür durumların kişiye stresten daha fazla zarar verdiğini dile getiren Şengönül, yaşanan sıkıntıların mutlaka dışa vurulması gerektiğini, aksi halde sıkıntılarının daha da artacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.