19 Nisan 2016 Salı 17:13
Malatya'da 'Kamu, Üniversite, Sanayi Buluşması'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ülkeyi ekonomik olarak büyütmek istiyorsak, milli geliri 1 trilyon doların üzerine çıkarıp, kişi başına gelirde 20 bin dolarları hedefliyorsak, üniversite, sanayi ve kamu işbirliğini gerçekleştirmek zorundayız." dedi.

Malatya'da, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, MTSO ve İnönü Üniversitesi tarafından, MTSO Konferans Salonu'nda "Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Buluşması" düzenlendi.

MTSO Başkanı Erkoç, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, üniversite, kamu, sanayi işbirliğinin Türkiye'nin hedefleri için çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

Bu işbirliğinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Erkoç, "Özellikle bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumlar ekonomik anlamda güçlüdür. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir. Sürdürülebilir rekabeti korumamız ve geliştirmemizin yolu, bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçmektedir. Bilgi olmadan teknolojiyi yakalamamız mümkün değil." diye konuştu.

Dünyada bilgi çağının yaşandığına işaret eden Erkoç, şunları kaydetti:

"Bilgi üreten toplumlar refah seviyelerini ve katma değer oranlarını ciddi anlamda yükselten ülkelerdir. Biz de bilgiye erişme noktasında son dönemde hükümetimizin verdiği desteklerle yeni yeni Ar-Ge'de milli gelirdeki oranı artırmaya başladık. Eğer hedefe ulaşmak istiyorsak üniversite, sanayi ve kamu işbirliğini çok iyi organize etmemiz lazım. Ülkeyi ekonomik olarak büyütmek istiyorsak, milli geliri 1 trilyon doların üzerine çıkarıp, kişi başına gelirde 20 bin dolarları hedefliyorsak üniversite, sanayi ve kamu işbirliğini çok iyi gerçekleştirmek zorundayız. Bunu yapabildiğimiz sürece hedeflere ulaşabiliriz, yoksa hedeflere ulaşmamız mümkün değil."

Akademisyenlerin bilgi üreterek sanayicinin hizmetine sunması gerektiğini dile getiren Erkoç, sanayicinin de sermayesiyle o bilgiyi harmanlamak durumunda olduğunu söyledi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri İl Başkanı Ali Evren, iş adamları ve akademisyenler katıldı.

Son Güncelleme: 20.04.2016 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.