05 Nisan 2016 Salı 17:13
Malatya'da Kanser Haftası

Malatya'da, İl Sağlık Müdürlüğünce, Kanser Haftası dolayısıyla stant açılarak vatandaşlara kanser ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum önünde açılan stantta görevli personellerce vatandaşlara kanser ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi.

Sağlık Müdürlüğünden hemşire Nuray Çelik Yongacı, kanserin vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla karakterize bir hastalık grubu olduğunu belirterek, tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabildiğini kaydetti.

Kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu aktaran Yongacı, kanserin ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını dile getirdi.

Yongacı, kanser hakkında detaylı bilgiler vererek, "Kansere karşı alınacak önlemlerde temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir." ifadelerini kullandı.

Kanser konusunda eğitimler, afiş ve broşür dağıtımı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hakkında bilgilendirme ve yönlendirmeyi de içeren stantlarla çalışma yaptıklarını aktaran Yongacı, kanserden korunmada en önemli noktanın erken teşhis olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 06.04.2016 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.